Începând cu 16.05.2020 a fost reluată funcționarea cu publicul a tuturor instalațiilor de transport pe cablu administrate de către societatea Teleferic Prahova conform PROGRAM.

Siguranța, sănătatea și energia pozitivă a clienților, membrilor din comunitatea Teleferic Prahova și a personalului nostru au fost și vor fi mereu prioritatea noastră.

În contextul actual, având în vedere situația și evoluția națională a pandemiei COVID-19,luăm în permanență măsuri de prevențieîmpotriva COVID-19, astfel încât să putem proteja atât clienții, cât și personalul și partenerii noștri.

Dorim să vă informăm cu privire la măsurile implementate cu scop preventiv pentru combaterea riscurilor provocate de Coronavirus (COVID-19) care sunt valabile începând cu data de 16.05.2020:

ACCESUL VIZITATORILOR:

 • Accesul vizitatorilor se va face strict pe traseul marcat și prin indicațiile personalului desemnat de către Teleferic Prahova, astfel încât să se respecte distanțarea socială.
 • Pentru a beneficia de acces în oricare spatiu administrat de către Teleferic Prahova, vizitatorii vor fi obligați să poate mască și mănuși de protecție. În cazul în care aceștia nu au asupra lor mască și manuși de protecție, Teleferic Prahova va pune la dispoziția acestora GRATUIT mască și manuși de protecție de unică folosință.
 • La intrarea în cladirea Telecabinei și pe peroanele telescaunelor Poma, vizitatorii vor fi verificați cu un termomentru non-contact, iar dacă temperatura depaseste 37.3˚C, accesul va fi refuzat. De asemenea ne rezervăm dreptul de a refuza îmbarcarea vizitatorului în cazul care acesta este vizibil nesănătos.
 • Capacitatea si accesul in telecabină aufost redusecu cel puțin 50%,astfel încât să permită o distanță considerabilă între clienți, iar suprafețele de contact sunt dezinfectate în permanență.
 • A fost limitată capacitatea de transport la jumătate. Interiorul telecabinelor sunt marcate astfel încât distanța socială să fie păstrată. Vizitatorii vor fi obligați să folosească locurile marcate în scopul păstrării distanței sociale.
 • Intrarea și ieșirea din telecabina/telescaun/cladire se efectuează pe trasee diferite, nu există posibilitatea intersectării fluxurilor.
 • Spațiile administrate de către Teleferic Prahova au fost dotate cu recipiente dedicate strict pentru colectarea măștilor si a mănuților pentru o mai bună și responsabilă colectare a deșeurilor.

IGIENIZAREA SPAȚIILOR

 • Personalul desemnat de către Teleferic Prahova a fost instruit privind procedura de igienizare conform Procedura Operațională Privind Măsurile De Combatare a Infectării Cu COVID-19 în Cadrul SC Teleferic Prahova SA.
 • Au avut locacțiunide dezinfecție generală prin atomizare, cel mai eficient proces, care asigură inclusiv dezinfecția sistemelor de ventilațiedin stațiile de transport pe cablu ale societății Teleferic Prahova.
 • Pentru spațiile cu predispoziție de contact direct, cum sunt mâna curentă a scărilor, ușile de acces, sălile de așteptare, telecabinele, telescauneleetc., acțiunile de dezinfecție au caracter permanent, înainte și în timpul programului de funcționare.
 • Dozajul de substanțe active pentru dezinfectare a fost suplimentat.
 • După fiecare cursă, personalul de exploatare va igieniza spațiile cu predispoziție de contact direct precum balustradele, barele de protecție, geamurile etc. Acțiunile de dezinfecție au caracter permanent în timpul programului de funcționare a instalatiilor administrate de catre Teleferic Prahova.

Recomandăm tuturor clienților noștri să se asigure că își iau toate măsurile de autoprotecție, să evite intervalele orare aglomerate și să păstreze distanța față de alte persoane.

În cazul în care prezentați minime simptome sau considerați că ați fost expuși unui potențial risc, vă rugăm să respectați toate indicațiile autorităților și să luați măsurile ce se impun pentru a preveni îmbolnăvirea celor din jur.

Îi rugăm pe clienții noștri să se informeze din surse sigure cu privire la evoluția situației și să evite starea de panică.

Ce poți face tu?

 • Evitațicontactul apropiat cu persoane care prezintă simptome de boală respiratorie acută.
 • Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.
 • Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate.
 • Masca de protecție/masca chirurgicală îi protejează pe cei din jurul dvs., în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, întrucât previne răspândirea virusului pe cale respiratorie.
 • Dacă strănutați sau tușiți acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel de unică folosință, pe care aveți grijă să-l aruncați imediat la coșul de gunoi.
 • Informați-vă despre noul coronavirus (COVID-19) numai din surse oficiale! Mai multe informații aici http://bit.ly/recomandariCOVID-19
 • Puteți obține detalii dacă sunați la 0800.800.358, care este un număr de informare, nu este un număr de urgență.
 • Doar în cazul urgențelor sunați la 112!

Monitorizăm constant situația și ne asigurăm că sunt respectate toate normele impuse de autoritățile locale și internaționale pentru protejarea sănătății și siguranței clienților, membrilor din comunitatea Teleferic Prahova și a personalului nostru.

Echipa Teleferic Prahova